Sørger for full mobilitet på Mongstad

Sørger for full mobilitet på Mongstad

Stadig flere av de store aktørene på Mongstad velger lokalt og kortreist når de har behov for leiebiler. Nærhet og tett oppfølging kombinert med full fleksibilitet var grunnen til at Equinor valgte Bilhuset Mongstad som leverandør av leiebiler til sitt landanlegg på Mongstad i 2019.

Av Geir Dahle

- Nøkkelen ligger nok i at vi har en komplett og svært variert bilpark, der vi alltid finner gode All inclusive-løsninger tilpasset kundenes behov og ønsker, sier daglig leder Rune Vaktskjold hos Bilhuset Mongstad.

Bilhuset Mongstad finner du strategisk plassert bare hundre meter sør for Mongstadkrysset.

Bilhuset Mongstad finner du strategisk plassert bare hundre meter sør for Mongstadkrysset.

Siden 2004 har Vaktskjold og hans medarbeidere forsynt både internasjonale selskap og lokale nordhordlendinger med leiebiler i både korte og lengre perioder. Etter noen labre år, med nedgang i olje- og offshorebransjen, har aktiviteten på Mongstad tatt seg kraftig opp de to siste årene, noe som har ført til at det nå, bokstavelig talt er full rulle for for Bilhuset Mongstad.

Pilene peker oppover

Bare i 2018 nesten doblet utleieren bilparken sin med godt over nye 60 kjøretøy. En vesentlig del av dette skyldes avtalen Bilhuset Mongstad inngikk på tampen av fjoråret med Equinor om forsyning av kjøretøy til energigigantens base på Mongstad.

 

- Det er selvsagt ingen ulempe å ha nærhet til sine kunder. Når utleier og leietaker kun ligger et par steinkast fra hverandre, er det lettere å tilby fleksible løsninger og yte ekstra service, uten at det koster mye tid og penger for begge partene, mener bilutleieren, som i løpet av de siste 15 årene har etablert selskapets bilsenter bare hundre meter sør for Mongstadkrysset.

Biloasen på Mongstad

Fra Mongstadvegen 1006 betjener nemlig Vaktskjold og hans fem medarbeidere en hel liten biloase - i ordets bredeste betydning. Her rår de over et 800 kvadratmeter stort bilbygg, som foruten bilutleie-delen, også rommer både dekksenter, flere vaskehaller og egen bilpleieavdeling.

tesla-bilvask.jpg

Biloasen på Mongstad har blant annet alle fasiliteter for å sikre en ren, pen og velpleid bil.

Som eneste aktive bilutleie på Mongstad er det neppe noen hemmelighet at bedriftsmarkedet er et viktig nedslagsfelt for selskapet som i år kan feire sine 15 første år i bilutleiebransjen.

- Tre av fire biler leveres til bedrifter i nærområdet. I fire av fem tilfeller er det snakk om langtidsleie. Det vil si kontrakter på seks måneder eller lengre, opplyser Vaktskjold.

Server solide aktører

Foruten Equinor er blant annet CO2 Technology Centre Mongstad (TCM) og Petro Support West (PSW) store aktører som nyter godt av mobilteten Vaktskjold & co leverer i form av leiebiler.

Bilhuset Mongstad er likefullt alltid opptatt av å finne de beste løsningene for alle sine kunder, helt uavhengig av om kunden er en privatperson eller en bedrift.

Full fokus fra ved klargjøring av ny leiebil til kunde.

Full fokus fra ved klargjøring av ny leiebil til kunde.

- Vi setter vår ære i å skaffe biler som dekker kundenes behov, og strekker oss langt i forhold til å imøtekomme spesifikke ønsker om merke og modell, forteller Vaktskjold.

Full fleksibilitet

Fleksibilitet er et sentralstikkord for det mest av utleievirksomheten til Bilhuset Mongstad. Det gjelder både omfanget av leietiden, som kan strekke seg fra en dag til år, men også selve bilparken.

Vaktskjold forteller at de har biler nær sagt til enhver anledning - fra småbiler, pickuper, varebiler til SUV-er, minibusser og bobiler.

- En av de mest populære bilene hos våre bedriftskunder er den såkalte pizzabilen - en snerten doning som har plass til tre personer og litt verktøy. Personbiler i mellomklassen og stasjonsvogner er biltyper mange foretrekker i privatmarkedet.

Smidigheten slår også inn om man av ulike årsaker har behov for skifte kjøretøy i løpet av leleperioden.


Stort utvalg leiebiler i alle klasser.


Alt inkludert - ingen overraskelser

- Vi har stort sett alltid et kjøretøy som dekker kundens behov ledig i parken vår. Hvis ikke forsøker vi å løse forspørselen. Vårt mål er at kunden skal oppleve at vi er der for å yte best mulig service og oppfølging. Vi har iallefall ingenting å tjene på at kundene føler seg låst i en avtale, poengerer Vaktskjold.

Med eget dekkhotell og alle fasiliteter er dekkskiftet gjort på et blunk på Bilhuset Mongstad.

Med eget dekkhotell og alle fasiliteter er dekkskiftet gjort på et blunk på Bilhuset Mongstad.

Derfor har Bilhuset Mongstad heller ingen skjulte kostnader. Selskapet sørger for at service blir tatt i tide og dekkhotell og -skifte tar de på sitt eget bilhus. Alt dette er inkludert i leien.

- Våre All inclusive-pakker inkluderer egentlig alt bortsett fra drivstoff og bompenger, sier Rune Vaktskjold, og presiserer samtidig med et smil om munnen at heller ikke privatsjåfør er innbakt i prisen.

Økonomisk med langtidsleie

- Men, vi kan helt sikkert fikse det også om det skulle være behov for den slags, ler Bilhuset Mongstads daglige leder, som nå ser fram ytterligere å kunne utvide bilparken når selskapet snart får sine to første el-biler.

At el-bilene triller inn i bilparken skyldes bl.a. at stadig flere privatkunder velger å inngå langtidsleie med Bilhuset Mongstad.

- Langtidsleie sikrer en oversiktelig biløkonomi og man oppnår en forutsigbar månedskostnad. Her løper den som leie ingen risiko for store verditap og de slipper å ta opp store lån. Faktisk kan en leiebil koste under 200 kroner dagen, sier Rune Vaktskjold.


logo-på-svart.jpg

Fakta om Bilhuset Mongstad

Bilhuset Mongstad har fra sin begynnelse på tidlig 2000-tallet drevet med utleie av biler og har blant annet blitt kåret til Årets Stasjon av Europcar da de tidligere var Agent for dem. I dag er Bilhuset Mongstad et frittstående utleieselskap som leverer et svært bredt utvalg av bilrelaterte tjenester og har tilreisende kunder fra hele Norge. Bilhuset Mongstad jobber hele tiden for å utvide sine tjenester og produkter. Målet er å være best, og ikke størst. Service og tilgjengelighet er Bilhuset Mongstads stolthet.

Reklamehuset på plass i Galteråsen

Reklamehuset på plass i Galteråsen

Valgte skreddersydd pakkeløsning med full forutsigbarhet og god logistikk

Valgte skreddersydd pakkeløsning med full forutsigbarhet og god logistikk